Günümüzde bir çok sitede kullanımı yaygınlaşan SSL Sertifikaları nedir ? Ne işe yarar? Nasıl kurulur ? sorularının cevaplarını vereceğim.

cPanel WordPress Hosting Kullandığım Bir Web Sitesine  Let’s Encrypt Dağıttığı ücretsiz SSL Sertifikası kurulumunu Sağlayacağım.

Kullanım Avantajları
  • Hack olaylarına karşı koruma web sitesine erişim şifreli bir şekilde gerçekleşeceğinden sniff edilip hacklenme ihtimaliniz ortadan kalkmış oluyor.
  • İnternet Tarayıcıları Web Sitenizi Düzgün bir Şekilde görüntüleyebiliyor.Google Chrome’un yeni sürümünde web sitesi adres satırında “Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil ”  Uyarısını vermekte SSL Sertifikasız siteleri tarayıcılar da önemsemiyor artık.
  • Arama Motoru Optimizasyonu Google Amcamız bile SSL Sertifikası kullanan web sitelerine önem verip üst sıralara taşıyor.

 

 

Aşağıda gördüğünüz gibi Google Chrome Web Sitemi Güvensiz bir site olarak nitelendirmiş durumda.

 

 

 

 

 

….Adım 1

SSLforfree web sitesine girip domain adımızı yazıyoruz.

….Adım 2

Sisten bizden sitenin gerçek sahibi olup olmadığımızı doğrulamamızı istiyor, Bu aşamada ” Manual Verification ” seçeneğini seçip Hosting alanımıza doğrulama için dosya yükleyelim.



….Adım 3

Dosyaları Bilgisayarımıza indirip Hosting Alanımızın ana dizinine  “.well-known” Klasörü ve o klasörün içine “acme-challenge” klasörünü açıp içerisine indirdiğimiz dosyaları yüklüyoruz böylece doğrulama işlemi tamamlanmış oluyor.

….Adım 4

SSL Sertifikamızı ve Özel Anahtarı paket olarak bilgisayarımıza indiriyoruz, Ardından Hosting Yönetim paneline giriyoruz.

 

….Adım 5

cPanelden İndirdiğimiz Sertifika dosyalarını uygun bölümlere upload Privite Keys Kısmına indirdiğimiz “private.key” dosyasını upload ediyoruz.

Certificates (CRT) Kısmına “certificate” dosyasını upload ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.